Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

01 maj 2015

Hemma igen efter en 8 månader lång resa

I onsdags, den 29/4, lämnade vi den utomordentligt fina ställplatsen i Schleswig och rullade först upp de 40 km till det stora varuhuset Citti Grossmarkt i Flensburg för diverse inköp.
En stor del av detta megastora varuhus har byggts om och framför allt byggts till och inne i själva anläggningen finns det ett flertal andra affärer, som t.ex. Media Markt och ett större antal klädaffärer.
Parkeringsplatser för personbilar har det alltid varig gott om här på Citti, men det har varit sämre ställt med parkeringsplatser för husbilar - i själva verket inga alls utan man har varit tvungen att vara ute i god tid på morgonen och lägga beslag på ett flertal platser för personbilar för att få plats...
...men i samband med utbyggnaden av anläggningen har man reserverat ett större antal P-platser för just husbilar och det gör ju att man numera mycket lättare kan stanna till här. Samtliga dessa platser ligger i direkt anslutning till infarten till Citti.
Vi rekommenderar dig verkligen att stanna till vid denna anläggning när du passerar Flensburg (om du t.ex.  kör via Stora Bält bron - om du i stället väljer att färja mellan Rödby och Puttgarden och v.v. så finns det ju Citti-varuhus även i Kiel och i Lübeck). Deras livsmedelsavdelningar håller världsklass !!!
Koordinaterna till Citti i Flensburg är:
N 54 46 21,4
E 09 23 45,5

Från Flensburg och upp till ställplatsen intill husbilsföretaget Bengt i Örkelljunga är det 460 km och det tycker vi är en lämplig etapp, så där sov vi över natten mellan onsdag och torsdag. Vi anlände till ställplatsen redan vid 15-tiden och då fanns det gott om platser lediga, men redan vid 19-tiden var det nästan helt fullt. Ställplatsen är delvis ombyggd nu och det finns elstolpar vid varje plats och mot bakgrund av detta så kostar det numera 50 kronor att övernatta här + 50 kronor för el om man önskar det. Billigt och bra tycker vi - betala gör man inne i anläggningen, men när den är stängd betalar man på Statoil macken som ligger några hundra meter bort. På denna ställplats kan du även tömma och fylla vatten + tömma din WC kassett.

Det finns många osålda, fabriksnya husbilar och 2015 års modell att beskåda inomhus och även en och annan från 2014.
Denna Carthago Liner 65 LE från 2014 var prissatt till samma pris som för ett år sedan - inte underligt att den står osåld här... I Tyskland hade den säkert varit nedsatt i pris med 20-30%.
Tilläggas skall är att vi har goda vänner som har en exakt likadan husbil av 2012 års modell, som dom köpte begagnad i just Tyskland för 1,3 miljoner kronor och den bilen hade ändå mer utrustning mot denna och hade rullat endast 2.300 mil...
Väl häftig prislapp för en snart 2 år gammal bil - 2016 års modeller kommer ju ut på marknaden redan i augusti/september !
En annan modell från 2015 är denna Carthago Chic line I 5.5 XL...
...till ett, för att vara i Sverige, mycket konkurrenskraftigt pris om man jämför med andra 3-axlade husbilar som finns på marknaden, t.ex. vår Bürstner I 890G, som vi betalade mer för redan för 3 år sedan när vi köpte den ny som 2012 års modell. Det börjar faktiskt märkas att handlarna i Sverige insett att man måste närma sig den tyska prissättningen och det både för nya som begagnade husbilar. Naturligtvis ett måste om man önskar behålla en stor del av sina kunder !
Vi är så nöjda med vår husbil, så nåt byte är inte aktuellt, men det blev i alla fall lite småsaker köpta hos Bengt och det bl.a. en ny fotpall med bord + lite annat smått och gott.

Från Örkelljunga och hem till vår bostad är det 510 km och vi lämnade ställplatsen först efter en härlig sovmorgon och en god frukost och vid 17-tiden var vi hemma igen efter vår 8 månader långa resa till södra Spanien.
Igår kväll och idag har vi ägnat tiden åt att tömma vår husbil på sånt som vi inte behöver förrän till hösten när vi återvänder till Spanien. På tisdag skall vi besiktiga vår husbil och därefter - när andan faller på - väntar en storrengöring inne i husbilen och en tvätt av hela bilen inkl. taket, som ser för jäkligt ut. Klickar du på bilden kommer du säkert att se de spår av det sand damm som kom flygande från Sahara även denna vinter och som lagt sig som en skitig hinna över större delen av taket - bilden är taget idag från vårt sovrumsfönster.
Vi gruvar oss redan för det jobbet - husbilen ska ju inte bara tvättas utan även vaxas och sånt tar tid och gör ont - i både knän, ben, armar och på andra ställen...

Vi återkommer senare med lite information om hur långt vi kört under denna övervintringsresa och vad vi betalat för att stå på "vår" Camping El Raco i Benidorm under 6 månader och vad ställplatserna kostat som vi använt oss utav och vad kostnaden för diesel och vägavgifter uppgått till.

Fram till dess vill vi redan nu framföra vårt varma tack för alla de trevliga kommentarer som många av er skrivit på vår blogg under hela vår övervintring - sånt värmer och motiverar oss att fortsätta att skriva på vår blogg !

6 kommentarer:

 1. Det har varit kul att följa er övervintring, och förstås extra kul att träffas!!! Hoppas ni får en fin vår och sommar i Sverige nu!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena och Peter,
   Tack detsamma och vi ser fram emot att få följa er till bl.a. Sardinien, Korsika och Sicilien !
   Må så gott och kör försiktigt !

   Radera
 2. Välkomna hem igen då efter er långa övervintring!
  Det har vart så kul att fått läsa er blogg ������
  Det mindre roliga är nog att rengöra hela bilen!

  Ha det gott så kanske vi ses,vore kul!!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Rolle o Carina, om inte förr så hoppas vi båda att vi ses i Benidorm när ni jobbat färdigt - det vore verkligen kul !
   Vi önskar er en fin sommar med bobilen !
   PS. Vi håller med - vi gruvar oss hela tiden för att köra igång med att tvätta och vaxa husbilen - usch vilket jobb som väntar...!

   Radera
 3. Hej o välkomna hem, säkert o lugn o behaglig takt ska det va' brukar vi säga :-) :-) Även om vi denna vår bara tog 8 dgr på oss, men vi hade ju ett MX datum att sikta på då säsongen startade ovanligt tidigt i år ;-) ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för det - ja, det känns skönt att kunna ta det lugnt, både på väg ned till Spanien men även under hemresan för det blir ju en trevlig resa i resan !
   Det ska bli spännande och läsa hur det kommer att gå för ert barnbarn i denna racingserie !

   Radera