Summa sidvisningar


Jag heter Gerd

04 december 2014

Himmelriket är nära...

...ja, så kan man beskriva ett besök i mysiga Gamla Stan här i Benidorm !

Igår gick vi ut på en riktig långpromenad och på vår tur besökte vi både Gamla Stan och strandpromenaden utefter Poniente stranden, som är den andra av 3 stränder här i Benidorm.
Att vi närmar oss jul råder det ingen tvekan om här i Benidorm. Tomtarna blir allt fler (även om dom inte är så många ännu så länge) i affärerna inne i centrum, men skillnaden mot vad fallet är hemma i Sverige är att här slipper vi alla julsånger och det även i varuhusen - tills vidare i alla fall... !
Trots att vi bara kommit in en vecka i december så är det redan några tomtar som är på väg att klättra upp för de stegar som de boende hängt ut - kanske för att reka om de boende är tillräckligt snälla för att få några klappar i år...
På vår vandring till Gamla Stan idag passerade vi 2 bröder...,d.v.s. 2 st Fiat - här ser vi en Fiat 500, som är vanligt förekommande hos hyrbilsföretagen här i Spanien.
Några kvarter längre bort passerade vi denna gamla trotjänare - en Fiat 600 som har åtskilliga år på nacken (förmodligen från slutet av 50-talet eller möjligen från början av 60-talet). En aning rostangripen, men i förvånansvärt bra skick !
Kommer du ihåg denna gamla pärla ?  En äldre Hundkoja och en bilmodell som bl.a. Picko Troberg tävlade mycket framgångsrikt i under ett flertal år på racerbanorna i Sverige och utomlands.
Apropå rubriken här ovan - Himmelriket är nära - så är detta porten till himmelriket...
I detta område i Gamla Stan finns det ett stort antal Tapas restauranger och Kungen bland dessa är Tapas restaurangen La Cava Aragonesa !
Till höger om skylten här ovan finns den gång som leder till just detta Rike för här inne formligen vimlar det av Tapas ställen.
När man kommer in i denna gång, så ligger La Cava Aragonesa direkt till vänster...
...och den är vår absoluta favorit bland Tapas ställen här i Benidorm och det trots att det finns ett 15-tal Tapas ställen i närheten av denna lilla pärla !
Det finns flera förklaringar till varför detta Tapas ställe blivit vår absoluta favorit - en av förklaringarna är naturligtvis kvalitén på deras Tapas och en annan är personalen som arbetar här - otroligt serviceinriktade och att de flesta som jobbar här talar bra engelska är ytterligare ett plus !
På just La Cava Aragonesa finns det fler sorters Tapas än vad det finns veckor under ett år och just dessa 2 är våra absoluta favoriter - en rulle med rökt lax som innehåller en skaldjursmassa och på toppen lite majonnäs och riven pepparrot - mums !
Den andra rullen består av Serrano skinka och inne i rullen ligger smält ost - mums !
Nytt för denna höst är att La Cava Aragonesa även öppnat en liten enklare restaurang mitt emot Tapas baren och där serveras Tapas plus diverse varmrätter - vita dukar på borden och vackra glas att dricka vin ur.
När man vill "slå på stort" så styr man stegen till den stora restaurang i 2 våningar som heter Restaurante La Cava Aragonesa (samma ägare som till Tapas baren) - här serveras maträtter (både fisk och kött) när dom är som allra bäst tillagade - en guldkrog med andra ord och priserna ligger i de flesta fall långt över vad som är vanligt här i Spanien.
Bilder från några av de Tapas barer som ligger i anslutning till "Kungen bland dessa barer" - La Cava Aragonesa.
På andra sidan Gamla Stan ligger den långa Poniente stranden och där den börjar...
...ligger fågelparken och här är det nästan uteslutande vita duvor som bor och som framgår av denna bild, så har dom t.o.m. en alldeles egen swimmingpool till förfogande...

Avslutningsvis kan vi meddela att vi endast har ett problem att oroas över här nere - tiden går alldeles för snabbt - det är ju faktiskt snart ett nytt år...!

Vi hörs - till dess, må så gott !


10 kommentarer:

 1. tiden går för snabbt! Det håller vi med om. MEN vädret har väll inte varit så bra i höst? Vad tycker ni?
  Nu är det snart jul vi har hjälp dottern i nya huset i Köpenhamn.
  Ha det bra Nisse & Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har helt rätt - det har varit ca 2 grader svalare denna senhöst mot i fjol, men efter några dagar med moln och lite sol så har vi idag haft en helt underbar dag med en 100% blå himmel och nästan 30 grader i solen !
   Vad trevligt att få besöka Köpenhamn - dit längtar vi för jämnan !

   Radera
 2. Ja nu är det 1 år sen vi fira Sven med glögg pepparkakor efter vi varit ute på promenaden idag har ni välvarit på Amigos det är ju Fredag hälsa alla från ett blött Frillesås hade bra Ing-Marie Sven Mitzi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej alla 3 !
   Vi gratulerar så mycket på födelsedagen !!!
   Ja, ni känner oss väl - vi har naturligtvis varit och gästat MasAmigos idag och ätit goa mackor och druckit gott därtill...!
   Efter några dagar med si så där väder, så har ordningen återställts idag - blå himmel och nästan 30 grader i solen när vi på eftermiddan satt på Roman nere vid strandpromenaden och njöt det vackra vädret !
   När kommer ni hit ?
   Alla hälsar till er !

   Radera
 3. ser ni er på La Cava Aragonesa ! på era faste bord .vilke herlige tapas ni eter ,,, kram fra kylan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hei begge to !
   Ni har så rätt, vi satt vid vårt gemensamma bord från förre vintern og kosede oss med Tapas og pils - herlig !!!
   Vi sakner dere här nere !!!
   Kram fra oss

   Radera
 4. Ser verkligen ut som att julenär på gång! Vi har sett en del jultomt här i Normandie också, men inte överdrivet. Jag läser bloggar som vanligt via Bloglovin under resan, men kommer kanske kommentera lite mer sällan beroende på hur mycket Internet vi har. Vi har begränsat Internet just nu, så jag vågar inte öppna för många sidor... Ha det fortsatt bra!

  SvaraRadera
 5. Vi är lite "bortskämda" här på El Raco camping då vi har obegränsat med internet och följer med stort intresse er resa och önskar er lycka till i fortsättningen !

  SvaraRadera
 6. Ja tänk så mycket gott ni hittar där nere !!
  Ni vet nog de bästa ställena att gå på :-)

  Ha det underbart/Kram

  SvaraRadera
 7. Rolle o Carina,

  En del restauranger har vi hunnit med att "testa", men åtskilliga återstår...!
  Kram

  SvaraRadera